1. Kada su treninzi u MK INTER, a kada su upisi?

Termine treninga možete vidjeti u tablici, a upisi se provode tokom cijele godine:

  PON UTO SRI ČET PET
18:00 – 19:15
1. – 4. razredi
termini_mali
   
19:15 – 20:45
4. – 8. razredi termini_srednji
   
20:30 – 22:00
Srednjoškolcitermini_veliki (1)
20:00 – 21:30
Odrasli
termini_veliki (1)

2. Gdje je MK INTER?

MK INTER je na Zagrebačkom Velesajmu u paviljonu 25 (na galeriji). Lokaciju kluba možete detaljnije vidjeti ako kliknete ovdje.

3. Što je potrebno donijeti na prvi trening?

Na trening je potrebno ponijeti opremu kao i za sat tjelesnog u školi, odnosno kao i za svaku teretnu: majicu kratkih rukava, sportske hlačice (ili donji dio trenirke ili tajice) te čiste tenisice.

4. Je li moje dijete premlado za mačevanje?

Optimalna dob za početak treniranja mačevanja je od 9. ili 10. godine. U klubu provodimo upise već od 7. godine, odnosno s početkom polaska u osnovnu školu. Za više informacija se slobodno javite našim trenerima: Marin (mfabijan3@gmail.com) i Filip (filip.vukovic@gmail.com).

5. Jesam li prestar za mačevanje?

Mačevanje rekreativno mogu trenirati i odrasli. MK INTER zato ima u svojoj ponudi i grupu za odrasle. Još bolji odgovor na ovo pitanje je podatak kako na svjetskim veteranskim prvenstvima imamo i sportaše koji su počeli trenirati u četrdesetima, a sada se natječu u sedamdesetima i osamdesetima. Nikada nije kasno! :) Za više informacije kontaktirajte naše trenere Marina i Ivana (macevalackiklubinter@gmail.com).

6. Članarina?

Članarina u klubu se plaća početkom mjeseca za predstojeći mjesec. Članarina iznosi u pravilu 35 EUR mjesečno. Klub u ponudi ima i veći paket članarine koji uključuje i osnovnu opremu, a iznosi 43 EUR mjesečno.

Moguće je ostvariti i obiteljski popust – ako iz iste obitelji dolaze dva ili više člana, prvi plaća članarinu u punom iznosu, a svaki sljedeći plaća samo 50% članarine.

Studenti također ostvaruju popust uz uvjet predočenja iksice na prvom treningu. Popust se ostvaruje na način da veći paket članarine za njih iznosi 35 EUR.

Prvi trening je besplatan – dođite! Još par sitnica vezanih uz članstvo, možete pogledati ovdje.

7. Što s opremom?

Opremu nije potrebno nabavljati prva dva mjeseca jer klub ima za to razdoblje osiguran fond opreme.

Nakon toga, član se može odlučiti za plaćanje većeg iznosa članarine (43 EUR umjesto 35 EUR), a u koji paket je osigurana i osnovna oprema, ili može početi u dogovoru s trenerima postupno nabavljati vlastitu opremu.djeca3

A sada ono najbitnije…

Zašto mačevanje?

Mačevanje je borilački sport koji pruža Vašem djetetu fizički razvoj, ali i mentalni, tjerajući sportaša da donosi niz brzih i odlučnih odluka usred borbe. Mačevanje također odgaja Vaše dijete kako u borbi tako i izvan nje. Rijetki su sportovi gdje sportaš toliko komunicira s okolinom.

U Hrvatskoj se relativno često organizirano putuje na turnire i troškovi odlaska su značajno smanjeni, a ponekad i pokriveni. Prema tome, treniranjem mačevanja pružate Vašem djetetu izvrsnu mogućnost da obiđe brojne zemlje.

Zašto baš Mačevalački klub INTER?

Na to pitanje ćete najbolje dobiti odgovor već nakon prvog poziva i prvog treninga :)

Ipak, spomenut ćemo sjajnu atmosferu u klubu i najveći broj sportaša za sparing u Hrvatskoj. Ostale stvari ćete vidjeti na drugom treningu :)

Zanimljiva pitanja…

a) Trese li nas struja? – Ne :) Čak i kada smo znojni.

b) Zašto su nam odijela bijela? – Prije nisu postojali električni aparati pa su se pogoci bilježili pomoću grafita zataknutog na vrh oružja. On se najlakše vidio na bijelim odijelima, a pet sudaca je ocjenjivalo je li postignut pogodak. Više o mačevanju pročitajte ovdje.

c) Je li mačevanje naporno? – Mačevanjem se mogu baviti svi neovisno o uzrastu i kondicijskoj spremi. No, mladi sportaši koji će se htjeti posvetiti ovom sportu, morat će postići zavidnu razinu fizičke spremnosti.

d) Kako se određuje pogodak? – Ako ubodete protivnika silom ekvivalentnoj sili teže utega od 750 grama, električni aparat signalizirat će pogodak. Ova količina sile se odabrala jer je prosječno tolika sila bila potrebna kako bi se zarezala koža u dvoboju.

e) Je li mačevanje sigurno? – Zaštitna oprema je sašivena od kevlara što dovoljno govori o sigurnosti našeg sporta. Ipak, mačevanje jest borilački sport pa su djeca na treningu podređena strogoj disciplini.

f) Zašto su borilišta uska i dugačka? – Mačevanje kao sport je nastalo od vojničke vještine. Tehnika je najviše dolazila do izražaja baš u uskim hodnicima raznih dvoraca, utvrda i zamaka. Zato su i piste uske jer imitiraju baš takve borbe.

odrasli3

Podijeli: