Mačevalački klub INTER kao športski klub je osnovan upravo da bi djeci omogućio treniranje ovog sporta, a vođen je željom da proizvede buduće reprezentativce i državne prvake. Naši treneri i stariji članovi su svi redom bivši i sadašnji juniorski i seniorski reprezentativci.

JE LI MAČEVANJE SIGURAN SPORT?

Mačevanje je najsigurniji borilački sport u kojemu je čvrstoća zaštitne opreme dovedena do te mjere da nije moguće ni teoretski probiti oštricom oružja. Je li dovoljan podatak da osiguravajuća društva po mogućnosti dobivanja ozljede mačevanje svrstavaju u istu skupinu s tenisom, rukometom, košarkom, nogometom…

djeca3

JE LI MAČEVANJE SKUP SPORT?
Ne više. Razvojem tehnologije i novih materijala, oprema je postala cijenom pristupačna svima, ali naglašavamo da i klub ima svoj fond opreme koji je moguće dulje vrijeme posuđivati. Time se trošak opreme može svesti samo na masku i oružje koji kod mlađih članova traju i po nekoliko godina. U početku naravno nije potrebno ništa kupovati, a klub u paketu malo veće članarine osigurava i osnovnu opremu za člana.

djeca4

ŠTO MAČEVANJE KAO SPORT MOŽE PRUŽITI MOME DJETETU?

1. U Hrvatskoj se djeca premalo rekreiraju sportom, a mačevanje je upravo aktivnost koja može Vaše dijete izvući iz udobnog naslonjača. Koje dijete ne bi htjelo probati mačevati? Treba li još jednom napomenuti da mogućnost ozljede oružjem ne postoji :)
2. U mačevanju je godina prepuna turnira i zato baš mačevanje otvara mogućnost da Vaše dijete obiđe svijet.
3. Mačevanje kao sport podrazumijeva jednako ponašenje sportaša kakvo je na mačevalačkoj pisti tako i ono izvan nje. Zato na naše članove želimo prenijeti i osjećaj za fair playem, poštenom borbom te u isto vrijeme naučiti sportaša kako podnijeti poraz, ali i znati nositi pobjedu.

MOGU LI KAO RODITELJ DOZIRATI TRENINGE?

Prilagodit ćemo se željama svakog djeteta i roditelja. Želite li da ovo bude samo sport u kojemu će Vaše dijete upoznati nove ljude, zdravo se rekreirati i u isto vrijeme zabavljati? Nema problema na raspolaganju su vam za cijenu mjesečne članarine do tri treninga tjedno uz individualan rad tehnike i taktike na dvotjednoj bazi.

Želite li možda da se Vaše dijete aktivno bavi sportom, vidi nekoliko turnira godišnje i po mogućnosti osvoji koju medalju? MK INTER svake godine organizira put, prijevoz i smještaj do obližnjih turnira u Hrvatskoj i inozemstvu, a svaku želju za radom ćemo nagraditi dodatnim individualnim treninzima. Na početku svake sezone ćete od naših trenera saznati koji su turniri u planu tekuće sezone.

djeca2

Sve o upisima u klub saznajte ovdje.

Imate upit? Kontaktirajte naše trenere: Marin (mfabijan3@gmail.com) i Filip (filip.vukovic@gmail.com).

Podijeli: