Mačevalački klub INTER osnovan je 2010. i najmlađi je klub na bogatoj hrvatskoj mačevalačkoj sceni. Projekt je nekolicine entuzijasta zaljubljenika u mačevanje. Vođeni željom da djeci osiguraju mogućnost treniranja dinamičnog i zahtjevnog, ali u isto vrijeme zabavnog, uzbudljivog i sigurnog borilačkog sporta osnivaju MK INTER.

Prve grupe počinju s radom 2011. godine i to djeca i rekreativci. Jezgru kluba čine već afirmirani mačevaoci kao što su Sandra Gašparlin, Jaka Bienenfeld, Filip Vuković i Ivan Matić. Interova prva medalja je stigla već iste godine na ekipnom Prvenstvu Hrvatske u Splitu kada smo osvojili srebro u muškom maču za seniore, te u roku par mjeseci i još dodatne tri medalje osvojene na pojedinačnom prvenstvu Hrvatske u Karlovcu (1 srebro i 2 bronce).

Ponosni smo na trenere koji svoje vrijeme, trud i energiju usmjeravaju kako bi svi članovi uživali u treninzima i što prije savladali i usvojili preneseno im znanje.

U sezoni 2014/2015 su se dogodile najznačajnije promjene za klub od osnutka. Dogovorena su dvije izrazito značajne suradnje; jedna s talijanskim trenerom Giacomom Fianizzom, licenciranim talijanskim trenerom koji je postao voditelj cijele trenerske aktivnosti na Velesajmu; te je dogovorena suradnja s drugim mačevalačkim klubovima glede sparinga u našoj dvorani – time je Velesajam postao mjesto s najvećim brojem djece koja treniraju mačevanje.

U sezoni 2016/2017 klub dobiva zamjenu trenera Giacoma Fanizze u vidu iskusnog kondicijskog trenera Roka Mandića. Klub također dobiva i najbolju potvrdu kvalitete svog rada pristizanjem brojnih novih članova. Sezonu 2017/2018 počinjemo brojkom od 50 aktivnih članova u našem klubu čime se svrstavamo u sam vrh hrvatskog mačevanja. Sezonu počinjemo i s 4 licencirana trenera koji su u 2017. godini završili obrazovanje za poslove trenera mačevanja.

Ovime smo i rast članova popratili povećanjem trenerskog kadra čime je kvaliteta rada u dvorani još jednom porasla za stepenicu više.

Podijeli: