20140619_002238Završile su velike lige MSZ-a, odnosno Floret i Mač liga.

Finale Mač lige se održalo u srijedu 18. lipnja. Bilo je finale u doslovnom smislu, budući da su se Ivan Matić (INTER) i Bojan Mijatović (Mladost) borili za prvo mjesto. Bolje plasirani između njih dvoje je osvajao ligu. Da bi bilo zanimljivo do samo kraja, pobrinuli su se dečki time što su mačevali i u finalu zadnjeg kola. Ivan Matić je u finalu pokazao svu svoju nadmmoć, pobijedivši glatko u finalu rezultatom 15:6. Bravo Ivane još jednom!

Ni u ženskoj kategoriji nije bilo manje zanimljivo. Hannah Villi Bigović (INTER) je imala sličnu situaciju s Josipom Jolić (Mladost) – morala je zadržati prednost postizanjem solidnog rezultata. Hannah je svoj zadatak uspješno ispunila i time je osvojila prvo mjesto u ženskom poretku Mač lige! Bravo Hannah!

Nažalost je posljenje kolo lige zahvatio i manji eksces. Naša Hannah nije proglašena na ligi najboljom juniorkom jer su se pojavila razna “tumačenja” pojma juniorke, čime se željela prekinuti tradicija i tumačenje pravila koje traje od početka same lige. Svoj pravorijek bi trebao donijeti IO MSZ-a ovaj tjedan. Ligi nije prisustvovao povjerenik lige koji je zadužen za tumačenje pravilnika pa se proglašenje rezultata odgađa do navedene odluke MSZ-a.

Ukupni poredak na kraju Mač lige možete provjeriti ovdje.

Nakon  lige se pratilo utakmicu Hrvatske i Kameruna. Projektorom se pustila utakmica na zid dvorane i uz pivo se bodrilo naše Vatrene. Izvrsna atmosfera i ugođaj!

Floret ligu je osvojio Ivan Komšić (ZŠM) kojemu ovom prilikom čestitamo, kao i Lei Ming Li (VMD) koja je osvojila prvo mjesto u ženskoj konkurenciji. Ukupni poredak Floret lige možete pronaći ovdje.

Podijeli: