20170507_193642

Posljednja dva vikenda su se održala Državna prvenstva u svim oružjima – floret, mač i sablja. Prvi vikend smo gledali natjecatelje kako nastupaju u disciplinama floret i sablja, u kojima je i INTER imao nekoliko imena.

U najmlađim skupinama, do 10 godina, naši dečki Franco Begić i Mark Andabaka su osvojili 5. i 6. mjesto. U floret kadetkinjama, Viktoria Vučković Soković je uzela 7. mjesto. U četvrtfinalu je uspješnija bila Lara Fabac koja je uzela medalju. Viktoria je nastupila i u seniorskoj kategoriji, a tu je uspješnija od nje bila Lea Li koja je na kraju završila u samom finalu, uzevši srebro. Tako je Viktoria i u seniorkama zauzela 7. mjesto.

Ove godine je INTER zabilježio i nastupe u sablji. Prvo sestre Krekman, Ana i Kristina, uzele srebro i broncu u sablji juniorkama. U seniorkama su također uzele srebro i broncu, ali je ovaj put srebro pripalo Kristini, a bronca Ani. U seniorskoj sablji je nastupila i Maia Rathwell koja je završila na trećem mjestu. Maia se vratila iz Kanade nakon niza godina, te nam je bilo zadovoljstvo gledati je opet kako mačuje u našoj dvorani.

Bravo za sve cure i dečke!

Sljedeći vikend su naši dečki nastupali i u maču u kategoriji 12 godina pa su Fran Sinovčić i Tin Jerković uzeli 7. i 8. mjesto. Nije daleko bio ni Marko Čubrić koji je uzeo 10. mjesto. U kadetima je Adrian Vučković Soković uzeo 10. mjesto. Samo je za jedan bod izbjegao ulaz u prvih 8 na Državnom prvenstvu, što će sigurno Adrian nadoknaditi sljedeće godine ;)

Viktoria Vučković Soković je nastupila i u kadetkinjama u maču gdje je uzela 5. mjesto. Izgubila je od Ane Galić iz Splita rezultatom 15:10.

Posebno nas je obradovao Hannahin rezultat. Hannah Villi Bigović je u juniorkama uzela zlato! Pobijedivši Luciju Gnjidić i Andreu Majdandžić u završnici turnira, Hannah je osvojila juniorsku titulu. Bravo Hannah! U seniorkama je malo nedostajalo za medalju pa je Hannah tako ušla u prvih 8 na turniru te osvojila 7. mjesto.

Naše sportašice su nastupile i u ekipnoj dijelu natjecanja u kadetskoj kategoriji. Ekipa u sastavu Iva Banović, Gloria Legac i Viktoria Vučković Soković je osvojila kadetsku broncu. Bravo cure!20170507_193618(0)

Sve u svemu, relativno uspješan vikend je to bio za naše sportaše. Kako to inače biva u mačevanju, nekoliko je tuševa nedostajalo za još više medalja, ali upornim treningom i pažljivim usvajanjem  znanja, sigurni smo da ih iduće godine neće nedostajati.

Podijeli: